Prostgården - Bed & Breakfast - Logotype

Om oss

Elisabeth & Richard

Det är vi som driver Prostgården. Vi startade vårt B&B sommaren 2012 som ett hobbyföretag. Sedan dess har det mer och mer blivit vår huvudsakliga sysselsättning. Det är för det mesta oss du hör i luren när du ringer, och som hälsar välkommen när du kommer hit. Vi är själva väldigt förtjusta i att göra små utflykter i och omkring Sunne och delar gärna med oss av våra smultronställen. Vi gläds mycket över att ha nöjda gäster och försöker alltid göra vårt bästa för att du skall ha det bra hos oss.

Om Prostgården

Prostgården i Sunne har anor från 1500-talet, eller ännu tidigare, då den fungerat som bostad för kyrkans prostar med familjer och tjänstefolk. Här har även storheter som Anders Fryxell, Selma Lagerlöf och Göran Tunström satt sina avtryck i historien.

Sedan år 2012 bedrivs Bed & Breakfast här. Gården har i alla tider varit en mötesplats för gäster från när och fjärran, en tradition som nu förs vidare in i framtiden.

Gården ligger lugnt och fridfullt inbäddad i grönska, strax söder om Sunne kyrka alldeles invid sjön Fryken och med en kilometers väg till Sunne centrum. Lantligt men ändå centralt. Här finns en underbar trädgård och en fantastisk utsikt över sjön. Under sommaren serverar vi grönsaker från det egna växthuset. Mycket mer närproducerat blir det inte.

Här kan du bo i enkelrum, dubbelrum eller familjerum, dusch och toalett finns i korridoren. Här finns också ett gemensamt kök som kan användas av gästerna.
Det finns också möjlighet att hyra kanot eller kajak och uppleva en bit av Fryksdalen från vattnet.